Khamis, 18 Ogos 2016

Blogger hidup segan mati tak mahu

Salam,

Sejak dua menjak ni aku berfikir-fikir nak buat website baru untuk kegunaan aku, samada personal atau pun untuk kerja-kerja penulisan aku. Since aku dah ada blog kat blogger ni, aku pun jenguk2 balik kalau2 ada improvement dalam blogger yang aku tak perasan.

Tak ada! Sama je dari dulu sampai sekarang. Tak ada template tambahan ataupun function tambahan apa2 pun. Aku usya-usya la template nak kasi tukar angin sikit, hampeh, takde template yang menarik langsung.

Apa nak jadi la blogger ni. Aku tau la bende ni free. Dan takde untung pun kat Google. Rugi ada la kot. Tu sebab aku rasa diorang pun malas nak upgred servis blogger ni. Tunggu masa je nak tutup. Nak lawan WP memang banyak tiang la kalah.Chewah macam la aku pernah pakai WP.

So aku tukar jugak template kepada yang lebih kurang jugak, sebab ini je option yang ada dalam beberapa pilihan yang semuanya rupa sama, kaler dan corak je lain2. Aku try Dynamic, tapi sorrylah, lagi tah apa2.

Serius zaman 2016 ni kalau aku tengok website personal mahupun bisness orang lain, macam langit dengan bumilah lainnya dengan blogger punya blog yang masih stuck pada 2006. Memangla boleh customize, tapi tak ada masa lah aku nak customize sangat. Zaman 2016 ni patutnya tak payah dah buat bende2 renyah ni.


Akak MK suggest aku pakai Wattpad since agak rancak kat situ. Hm ok aku try tengok apa yang aku boleh buat kat sana.

Thanks kalau anda baca entri ni sampai habis. 1st, anda mungkin kenal saya directly, 2nd anda sangat penyabar orgnya, 3rd anda sangat olskool sbb masih baca entri2 di dalam blogspot, 4th anda memang dah tak ada keje sangat dah.

Walaubagaimanapun, terima kasih :)

Until next time.

Tiada ulasan:

Catat Komen